Gepost door: prretje | november 10, 2010

Pimmen

Pimmen, pimde, gepimd. Een werkwoord dat op dit moment dagelijkse kost is in mijn werkwereld.

Waar in de bibliotheek tot nu toe de informatieve materialen volgens een systematisch indelingssysteem op nummer (siso) werden geplaatst, wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een klantvriendelijker systeem (pim) waarbij een lener gelijk aan de buitenkant van het boek kan zien waar het over gaat. Gekleurde pictogrammen verwijzen naar de hoofdrubriek van een boek en een themawoord op de rug geeft een duidelijke aanwijzing over de inhoud aan. Zo was een boek over schaken tot voor kort te vinden bij het nummer 621.24 en nu in de rubriek Sport en Spel onder het thema Schaken.

Geen systeem is ideaal, zoveel is wel duidelijk. Toch wint Pim steeds meer terrein in het land. Deze veel visueler ingestelde indeling past uitstekend in het plaatje van het verleiden van de klant. Naast een moderne indeling zijn woorden als displays, frontale presentatie, themaplaatsing en een duidelijke signing ingrediënten van dit retailconcept. Nadat er in Katwijk in de kleinere vestigingen al geëxperimenteerd is met deze nieuwe ideeën, gaat over twee weken de hoofdvestiging ook over. Voordat de bieb van 22 t/m 30 november dichtgaat om te herinrichten, moeten zo’n 16.000 boeken opnieuw worden ingedeeld. Boeken uit de kast halen, scannen, stickervoorstel bevestigen, stickers uitdraaien, stickers plakken, plakband erover en volgens pim terugzetten in de kast: een arbeidsintensieve klus die nu eenmaal gedaan moet worden. Om het ongemak voor de klant zoveel mogelijk te beperken, moet deze operatie in een korte tijdspanne plaatsvinden. Een race tegen de klok en daarom werken we ook wekelijks een extra avond door met een club fanatiekelingen.

Pimmen, pimde, gepimd. Zover is het nog niet maar we pimmen ons momenteel een ongeluk. Zodat we straks op tijd zijn uitgepimd. Van siso naar pim, alsof we het ene vriendje inruilen voor het andere.

Advertenties

Responses

 1. Wat een job, ik leef met je mee. Wij zullen ooit ook moeten pimmen maar voorlopig horen we er nog niet over. Ook eerst nog voorbereiden op de selfservice. Gelukkig lijkt dat uitbesteed te worden? Morgen op de helft van 23 dingen.
  Groeten, Sophie en Jane

 2. Houden diezelfde fanatiekelingen de Arbeidstijdenwet in de gaten? We zouden natuurlijk niet willen dat het gezin onder jullie werklasten verwaarloosd gaat worden.

  Voor de nu zuchtende puberkinderen die allang blij zijn dat hun zeurende moeder wat later thuiskomt:
  Arbeidstijd: maximaal 12 uur per dienst met daaraansluitend 11 uur rust (eenmalig 8 uur)

  nb. Dit consult was gratis

  • Nou Tim, bedankt voor je meelevendheid en gratis consult. Er hebben helaas twee verkeerde gedachten bij je postgevat:
   1. zeurende moeders?? Die kennen we niet.
   2. en ambtenaren zijn we al helemaaaal niet!

   Deze klus gaat lukken. En is op tijd klaar. Omdat we het willen….

   • Oei die laatste zin!
    Bij mij, en Hansje P, op kantoor leeft meer de gedachten van “Werk rustig en zonder zorgen, wat niet afkomt komt morgen”
    Maar zoals je al laat doorschemeren ieder zijn/haar meug. De klant gaat het vast heel klantvriendelijk vinden dat de bieb dat voor hun in zo’n korte tijdspanne gaat implementeren om de overlast voor hen te beperken!

 3. Nu is het nog pim, pimmen, gepimd maar als dit afgelopen is wordt het tijdens de verbouwing zeker pimp, pimpen, gepimd. En als dat is afgelopen wordt er waarschijnlijk gepimpeld??

  • 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: