Gepost door: prretje | oktober 6, 2010

Waardevol feestje

Kinderboekenweek. Gedurende tien dagen (6 tot en met 16 oktober) op allerlei plekken en manieren heel veel aandacht voor kinderboeken. Vanzelfsprekend ook in de bibliotheek. Dit jaar gaat het vooral over tekeningen in kinderboeken. Hoe een verhaal verrijkt kan worden door een treffende illustratie.

Met dat thema in het achterhoofd was het vanmiddag in vier vestigingen knutseltime. Tenminste, voor de kids die niet liever geschminkt wilden worden, of een quiz wilden doen, of een spel wilden spelen, of voorgelezen wilden worden. We leven in snel veranderende tijden, maar het enthousiasme voor de eenvoudige ingrediënten van dit kinderboekenfeestje lijkt nooit minder te worden. In ons bibliotheekfiliaal waar ik vanmiddag even ging kijken, was het een enorme drukte. Heel veel kinderen en vaders en moeders, van allerlei soorten en maten en rassen, naast elkaar en met elkaar. Verzameld vanwege kinderboeken.

Een biebmedewerkster die op Grafisch Lyceum zit, gaf een creatief voorzetje op de knutselactiviteit. Ze maakte een paar grote maar angstig lege zeeën die gevuld moesten worden met ‘Het mooiste visje van de zee’, uit het bekende prentenboek van Marcus Pfister. En die visjes werden vanmiddag op vier plekken volop gefabriceerd. In prachtige kleuren, met edelsteentjes versierd en met glittertjes. Toen ik na een half uur weer wegging, zwommen de eerste visjes al in de zee en naar wat ik gehoord heb is de oceaan intussen zo vol dat de complete vissersvloot al ligt warm te draaien om uit te varen.

Kinderboekenweek. Ik heb dit feestje nu al heel wat keren meegemaakt en ben ervan overtuigd dat zo’n jaarlijkse focus op kinderen en hun boeken voor alles en iedereen positief werkt en heel waardevol is.

Ik beroep me niet op m’n zwijgplicht zodat deze constatering hier nog maar eens duidelijk gedaan kan worden.

Advertenties

Responses

  1. om je eerlijk te zeggen zat ik ook regelmatig met hete benen op de bank, maar zag een paar weken geleden bij Action een laptopkussen met lampje en bekerhouder voor slechts € 5,–.
    Een hele verbetering.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: