Gepost door: prretje | september 22, 2010

Pompoenen te koop

Een paar weken terug zetten we een kruis in onze agenda bij vandaag: niemand mag ons hebben want we gaan samen een dag fietsen. M’n zussie en ik hebben er een topdag voor uitgekozen om richting Deventer te rijden. We parkeren de auto aan de overkant van de Ijssel en stippelen onze route uit. Via het handige knooppuntensysteem onstaat er een gevarieerd parcours: over dijken en door uiterwaarden, langs prachtige boerderijen en door bos, door plaatsjes als Twello en Voorst, langs monumentale landhuizen en over kronkelige weggetjes.

Met 24 graden en in een t-shirtje zoeven we door dit mooie en rustige gebied. Aan een tussenstop voor koffie met appeltaart geven we met genoegen toe. Maar de inwoners van Salland willen meer. Ze zijn zo gastvrij dat ze het liefst hadden gezien dat we om de vijf minuten een pauze hadden ingelast. Allerlei gulle gaven van het land liggen uitgestald in kraampjes langs de weg. Zakken aardappelen, tassen pruimen, kistjes peren, manden appels, potjes jam, flessen bramensap, blokken hout, perkplanten en vooral heel veel pompoenen in allerlei kleuren en maten worden ons aangeboden. 
Het geldkistje dat deze natuurproducten vergezelt, wordt echter niet gevoed door ons. De opbrengst van dit fietsrondje had de voorraadkast thuis voor maanden kunnen vullen maar op m’n mountainbike zit geen fietstas en op m’n rug hangt geen rugzak. Ik reis licht vandaag en wil dat graag zo houden.

Na een etentje op het gezellige plein van Deventer constateer ik dat licht toch nog iets zwaarder is geworden. Binnenkort nog maar een rondje rijden dan.

Advertenties

Responses

  1. Zo’n mooie dag in september is echt een cadeautje. Wat een mazzel dat we net die dag vrij hadden!

  2. O wat kun je daar toch heerlijk fietsen he, wij zijn in juni week op vakantie in deventer geweest en o.a de Ooievaars kolonie bezocht , langs de IJssel helemaal top!

  3. Ik ken die omgeving niet goed, maar ik weet dat het er mooi is. En ik heb bracht die heerlijke dag op kantoor door.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: