Gepost door: prretje | januari 31, 2011

Positie

Duizenden bedrijven en organisaties in Nederland hebben in de afgelopen jaren hun resultaten verbeterd met het INK-managementmodel. Bij de INK-Positiebepaling maakt het MT, aangevuld met een paar medewerkers en ondersteund door een projectleider, in een Consensus-meeting van één of twee dagen een management-diagnose van de organisatie en beoordeelt de resultaten van de organisatie. 

Aangezien onze organisatie in 2003 voor het laatst op deze manier is geanalyseerd en het met het oog op het formuleren van een nieuw meerjarenbeleidsplan en het ingaan van een nieuwe certificeringsronde een goed moment is dit nu opnieuw te doen, gaven we ons vandaag in klein committee over aan de ‘stemkastjes-sessie’: op basis van eerder ingevulde scores en notities via discussie tot gezamenlijke opvattingen komen over sterke punten en verbeterpunten in de organisatie. Worstelen met begrippen als Activiteit – Proces – Organisatie – Keten in de aandachtsgebieden Strategie en beleid, Leiderschap, Management van processen, Management van medewerkers, Management van middelen en als toetje nog een Veranderscan er achteraan.

Wow! Zelden fiets ik zo vermoeid en uitgeknepen naar huis. Mijn succesbepalende factoren liggen in eerste instantie niet op dit terrein, ben ik bang.
Het is goed dat er op maandagavond nog een potje volleybal op het programma staat. Ik hoef geen seconde na te denken over de prestatie-indicator van dit spelletje: op welke positie ik ook terecht kom, ik zal elke bal met ongekende energie opvangen of wegmeppen.

 

 


Reacties

  1. Wat dacht je van een ochtendje afgesnoeide takken rapen en verbranden met Carmen en haar moeder? Gewoon lekker buiten, beetje kletsen, beetje zwijgen, de wind door je haar? Pijn in je rug krijgen inplaats van pijn in je hoofd? Broodje eten op het muurtje langs de weg, onder de druivenstruiken? Het wordt hoog tijd voor vakantie anders ga je al die onzin nog serieus nemen ook!

    • Schei ff heel snel uit, ja! En je kent me goed genoeg om te weten: serieus, maar altijd op reserve.

  2. Ik weet alles van INK en andere management- en verandermodellen. Nou ja… jarenlang hebben wij de nieuwsbrief Organisatie Instrumenten van Kluwer opgemaakt, waarin het ging om de achterliggende ideeën van deze methodieken. Samen met de redacteur hebben we vaak gelachen om de onzin die er vaak in stond en het belang dat er aan werd gehecht. Vooral veel open deuren intrappen, was het devies van de auteurs. Laat je niet teneer slaan. Vaak kwam als uiteindelijk resultaat naar boven, dat iedereen vooral met elkaar moet communiceren. Eén element werd vaak over het hoofd gezien in die management tools: gewoon je gezond verstand gebruiken.


Plaats een reactie

Categorieën